CHL TOTAL TRANSFORMATION S.R.L.

 

C.I.F. 42361884

 

Bd Felix Nr.393, Sanmartin, Bihor

 

contact@paulcostea.ro

 

+4 0771 527 996

 

Contact:

COPYRIGHT © 2022 - Paul Costea

TERAPIE IN ARMONIE

DESCARCĂ GRATUIT

Amigdalita este un motiv de îngrijorare pentru multe mame, deoarece majoritatea copiilor fac această boală. Deși este considerată o boală a copilăriei, o putem produce și la maturitate. Am fost învățați de mici să credem că facem roșu în gât imediat ce bem apă rece de la frigider sau mâncăm o înghețată. Dar oare care este adevărata cauză a acestei boli? 

 

 

Ce sunt amigdalele și ce rol au în organism? 

 

Din punct de vedere evolutiv, amigdalele sunt țesuturi endodermale, adică glande, chiar dacă ele sunt considerate noduli limfatici. Această ipoteză greșită vine ca și o concluzie a faptului că ele sunt “invadate” de vase limfatice. Rolul inițial al amigdalelor a fost de a impregna cu saliva bolul alimentar ajuns în gât, pentru ca acesta să poată aluneca mai departe pe tractul digestiv. Ele au intrat pe urmă în involuție deoarece acest rol a fost preluat de către glandele salivare parotidă și submandibulară.

 

Deoarece sunt țesuturi endodermale, amigdalele răspund la conflicte de îmbucătură. (Pentru a înțelege mai multe despre conflicte, recomand Cele 5 Legi Biologice Ale Naturii - Dr. Ryke Geerd Hamer - inițiatorul NMG-ului.)

 

Așadar, când crezi că sigur ai obținut ori primit ceva și totuși nu s-a întâmplat să fie, iar din această cauză te simți supărat, trist, bosumflat, dezamăgit, neîmplinit, neîmpăcat și tânjești mult după acel ceva, atunci îți creezi un conflict de îmbucătură. 

 

Îmbucătura, în sens larg - simbolic - poate fi orice: un job,  un contract, o sarcină, un cadou, o jucărie, o înghețată. Adică, aparent orice este necesar supraviețuirii, fără de care crezi că nu poți trăi.

 

În aceste cazuri, creierul tău va putea porni un proces de supraviețuire prin care va comanda o proliferare celulară la nivel de amigdale: 

  • pe partea dreaptă - dacă nu pot obține acel ceva 

  • pe partea stângă - dacă nu mă pot scăpa de acel ceva. 

 

Pentru ce? Care e sensul? 

Păi, să umezească bine îmbucătura, să o pregătească să o înghiți, să o ai - la nivel simbolic - ori să te poți scăpa mai ușor de ea. În aceasta perioadă chiar vei observa și o intensificare a funcției amigdalelor prin multă salivă în gură.

 

Se poate diagnostica această proliferare “haotică, necontrolată, fără sens” ca adenocarcinom. Și totuși, nu se diagnostica în trecut acest lucru din mai multe motive: 

  • Unul ar fi că acest tip de conflict nu durează mult, decât câteva zile, săptămâni, maximum o lună. Prin urmare, creșterea nu va fi foarte pronunțată. 

  • Un alt motiv este că, la fel ca în cazul majorității bolilor, creierul nu permite simptome foarte puternice în faza activă, pentru a nu împiedica posibilitatea de rezolvare a conflictului, ce poate apărea în urma fricilor de simptom.

 

Din păcate, de când cu puncțiile, mamele îngrijorate au început să își ducă copilașul la medic înainte de a se ajunge la inflamarea amigdalelor - adică înainte de rezolvarea problemei de către copil. Așa că, în loc de diagnostic de amigdalită, îl vor primi pe cel de adenocarcinom. Și, mă gândesc că mai departe știe toată lumea procedurile…

 

Atunci când persoana își rezolvă conflictul, adică se împacă cu ideea - acceptă că nu va mai obține acea îmbucătură, ori din contră, după ce în sfârșit a obținut-o - în acel moment proliferarea celulară se va opri și va începe descompunerea ei cazeoasă (adică ca branza), denumită amigdalită. Acest proces este însoțit de mirosuri puternice, deoarece descompunerea este realizată cu ajutorul micobacteriilor TBC, prezente la fața locului.

 

Uneori se întâmplă, în special la copii, ca amigdalele sa aibă suprafața plină cu cavități, ca niște dâmburi, caz în care se va diagnostica o amigdalită cronică. Aceasta se datorează faptului că acele persoane au căzut în repetate rânduri în conflicte similare de a nu obține îmbucătura. Ca exemplu, părinții le-au promis de multe ori lucruri de care mai apoi nu s-au ținut. Un alt exemplu este cazul clasic în care părinții nu le permit să mănânce înghețată, pe motiv că înghețata ar fi cauza amigdalitei. Ei nu știu ce mult îi afectează prin asta pe copilași. Faptul că nu poate avea înghețata este trăit conflictual de copil, iar când o primește în sfârșit, el își va rezolva conflictul și va intra în faza de refacere, adică va face amigdalită. Soluția practică recomandată de medic este amputarea amigdalelor. (La fel am pățit eu în copilărie 😣)

 

 

Este foarte interesant faptul că amigdalele sunt considerate responsabile, mai ales în cazul copiilor,  pentru multe alte simptome care nu au nicio legătură cu amigdalele: are furnicături la ochi? → sigur amigdalele sunt de vină; îl dor dinții? → sigur de la amigdale; tușește copilul? → sigur amigdalele; are erupții cutanate? → sigur tot de la amigdale. 

 

Pentru amigdale, cea mai bună soluție este să înțelegem cauzele care produc inflamarea lor și să facem ceva în această privință, în loc să aruncăm responsabilitatea la medic. Bineînțeles că el face ceva pentru a ne linisti, ne amputează amigdalele - pentru că este cu mult mai comod, mai simplu și foarte rentabil financiar pentru el. Partea “bună” este că, măcar acest protocol (spre deosebire de alte proceduri) implică mai puține daune pentru organism. Yeeee! 

 

Din punct de vedere anatomic, amigdalele se află într-un loc unde nu pot produce mari complicații, nu pot bloca zona, iar conflictele ce le afectează sunt scurte și puțin severe. Prin urmare nu vor prolifera în niciun caz foarte mult, iar scoaterea lor e nejustificată.

 

 

Amigdalita - o boală mai frecventă la copii 

 

De ce se spune că amigdalita este o boală a copilăriei, chiar dacă o putem produce și la maturitate? 

 

Așa cum am spus mai spus, amigdalita este cauzată de conflictul de îmbucătură pentru ca nu primești ce ți s-a promis / ce ți-ai dorit foarte mult. 

 

Un copil este mai credul - crede că poate avea orice, că va primi tot ce i se promite. El este încă pur, nevinovat, încă nu i s-a format neîncrederea în oameni. De aceea se aruncă emoțional din prima în tot ce experimentează. Acest fapt îi provoacă serii de dezamăgiri, de supărări, de conflicte, care mai apoi îi vor afecta amigdalele.

 

Însă nici adulții nu sunt scutiți de amigdalită. Uneori ne dezamăgim pentru faptul că nu primim ceva, nu putem “inghiti” o anumită situație. Iar acesta ne afectează emoțional, declanșând conflictul de îmbucătură. 

 

Dar care este soluția pentru a evita amigdalita? 

Ca și în toate celelalte probleme, cea mai bună soluție este de a depune efortul să ne înțelegem, să vedem ce cauze din trecut au dus la problema noastră actuală, și nu să găsim - din frică ori comoditate - soluții exterioare. (Aceste soluții exterioare ar trebui folosite doar după ce știi că ai făcut tot ce ai putut, tot ce ține de tine!)

 

Iar dacă ai înțeles tot ce am zis mai sus, vei putea de acum încolo să fii prezent în viața ta, să te observi și să eviți pe viitor acest tip de afecțiune.

—----

 

Cu drag, 

Paul 

 

P.S.: Dacă ți se pare interesant și rezonezi cu acest articol, înscrie-te la newsletter pe paulcostea.ro, pentru a primi cat mai multe informații utile care te vor ajuta sa trăiești o viață conștientă și să te vindeci natural - fără medicamente! 

 

Iar dacă dorești să intri și mai profund în această autocunoaștere, îți stau la dispoziție. Nu ezita sa mă contactezi - sunt aici pentru TINE! 😊

Cauzele emoționale care stau în spatele amigdalitei

28 octombrie 2022
Vezi și:

AFLĂ MAI MULTE

Nu Rata Nici O Postare!

Înscrie-te la newsletter

Mintea conștientă, atitudinea și gestionarea emoțiilor sunt cele care te vor ajuta în misiunea ta de vindecare a corpului și sufletului tău pentru o viață împlinită.

AFLĂ MAI MULTE

AFLĂ MAI MULTE

DESPRE AUTOR

 

 

Paul este un coach spiritual și ajută oamenii care vor să-și vindece viața conștient, natural - fără medicamente.

Du-te la:

Articolul următor:

 

Articolul precedent:

METODA FOCUS

 

Un simplu exercițiu mental poate să îți influențeze în mod direct corpul și să îți amelioreze durerile!

 

Abonează-te la newsletter și DESCARCĂ-L ACUM!

 

După introducerea numelui și emailului, poți închide această fereastră!