CHL TOTAL TRANSFORMATION S.R.L.

 

C.I.F. 42361884

 

Bd Felix Nr.393, Sanmartin, Bihor

 

contact@paulcostea.ro

 

+4 0771 527 996

 

Contact:

COPYRIGHT © 2022 - Paul Costea

TERAPIE IN ARMONIE

DESCARCĂ GRATUIT

Complexul medico-industrial crește în țările dezvoltate, mult mai repede decât puterea economică a țărilor respective. Și această, deoarece sistemul se orientează nu după cerere, ci după medici, care joacă un rol dublu. Ei oferă servicii medicale și, în același timp, controlează necesitatea acestora. Numărul operațiilor crește în mod liniar cu numărul chirurgilor! Economiștii denumesc acest fenomen “cerere indusă”. Prin acest procedeu, medicii își apără și chiar își sporesc veniturile.

 

Deoarece între 1970 și 1982 rata natalității a scăzut cu mai mult de 13 procente. Medicii din maternitățile americane au reacționat împotriva acestei situații, prin sporirea numărului de nașteri prin cezariană. Doar pentru că acestea încasează onorarii mai mari de la casele de asigurări de sănătate!

 

Astfel s-a ajuns la nașteri prin cezariană, într-un procent de 23%, deși Organizația Mondială a Sănătății consideră că procentul firesc ar fi de 15%.

Problema principală este că numărul mare de servicii medicale și calitatea lor NU influențează, de facto, longevitatea populației. Un rol mult mai mare l-a jucat (și îl joacă și în prezent) îmbunătățirea permanentă a condițiilor de viață ale oamenilor, începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea.

 

Luăm ca exemplu un studiu efectuat în Anglia de către Thomas McKeown, expert în medicină socială. Acesta relevă faptul că o serie de boli foarte grave, cum ar fi holera, tifosul, tuberculoza, scarlatina sau meningita, au început deja de la sfârșitul secolului al XIX-lea să piardă teren, să dea înapoi. Și asta, cu mult înainte că factorii patogeni responsabili pentru aceste boli să fie identificați. 

 

 

Un alt exemplu ar fi tuberculoza. McKeown relevă că 92 la sută din factorii care au dus la eradicarea tuberculozei ca maladie gravă. Acestea se pot pune în general pe seama îmbunătățirii condițiilor igienice. Însă și pe seama îmbunătățirii condițiilor de viață, cum ar fi: apa, curent, canalizare, ferestre mai mari, luminoase și etanșe, sisteme de încălzire eficace a locuințelor. Și doar 8 procente se pot atribui antibioticelor. 

 

Medicina modernă nu este nici pe departe atât de eficientă, precum își închipuie marea parte a oamenilor, spune McKeown. 

Microbiologul francez, Rene Dubos, un pionier în cercetarea antibioticelor, dădea următorul verdict:

“Introducerea lenjeriei de bumbac, care se poate spăla ușor , a geamurilor mari, care permit intrarea unei cantități mai mare de lumină și creșterea calității și posibilităților igienice, joacă un rol mult mai mare în diminuarea și eliminarea inflamațiilor de diferite sorginte, decât medicamentele și terapiile.” Cadourile aduse de medicina modernă – cum ar fi pilulele, tehnologia performantă, secțiile intensive din spitale etc. – au un aport la nivelul de sănătate al populației, de numai 10% !

 

O altă statistică convingătoare ne arată următoarele: deși în Germania se investesc, anual, în medie pe cap de locuitor, 2283,48 de Euro, în comparație cu investiția medie din alte țări de doar 1757,34 Euro. Totuși, Germania se află la aproape toți indicatorii specifici relevanți pentru sănătatea populației unei țări, doar în zona de mijloc a “clasamentului”. În timp ce prognoza de longevitate a unei fetițe în Germania este de 80,7 ani, în Japonia aceasta este de 84,6 ani, deși acolo se investește mult mai puțin în sistemul de sănătate! Pare paradoxal, nu?

 

 

În SUA investiția și sumele alocate sănătății diferă de la un stat la altul. Și astfel putem constată că, deși în Manhattan sau în Florida aceste sume sunt evident mai mari decât în Portland, statul Oregon – unde investiția respectivă este de peste două ori mai mică. Totuși, persoanele din Manhattan și Florida trăiesc în medie mai puțin decât cele din Portland. Aceasta în mod sigur și datorită faptului că în Manhattan fiecare cetățean merge săptămânal la medic – dispunând de o asigurare de sănătate mai “generoasă”. Astfel îi sunt administrate pilule mult mai multe și mult prea devreme, fapt ce chiar că-l termină pe bietul om. Gândiți-vă numai la câte kilograme de pilule în plus înghite unul din Manhattan! În concluzie, ideea precum că medicină modernă și intensivă prelungește viața este o iluzie! 

 

De exemplu, cercetătorul Elliott Fisher – de la Dartmouth Medical School din New Hampshire – a făcut un studiu, la nivel național american, asupra bolnavilor de cancer la intestine sau cardiaci. El a ajuns la concluzia că în statele în care costurile terapeutice erau cu 6% mai mici decât maximă la nivel național, pacienții respectivi trăiau mai mult!  Încă o dovadă în plus, că medicina super-performantă și intensivă aduce mai degrabă daune decât foloase pacienților.

 

Într-adevăr, medicina modernă merge atât de departe, încât îl consideră pe omul sănătos ca pe o persoană care nu a fost îndeajuns consultată și diagnosticată și de aceea încă nu i s-a găsit nici o afecțiune. Și astfel au fost inventate programele de consult preventiv, gratuite. Adică, primul consult e gratuit. Pe celelalte le plătim însă. Și ele urmează, garantat! 

 

La un control tomografic, un sfert dintre oamenii tineri au anomalii la genunchi. La fiecare al doilea adult, discurile intervertebrale sunt deformate (hernie de disc). Deja începând cu vârsta de 30 de ani, fiecare dintre noi poartă în el “începuturi de boli”. Marea majoritate au simptome de diabet, boli ale arterelor, hepatite, cancer sau afecțiuni ale sistemului circulator și ale inimii. Desigur că aceasta nu înseamnă că aceste boli vor afecta vreodată starea de bine a persoanei respective.

 

Marea majoritate a acestor afecțiuni progresează extrem de încet. Înainte încă de a apărea primul simptom deranjant, e probabil că aceste persoane să nu mai existe, ca urmare a unor cu totul alte cauze. Dar ceea ce este grav, e faptul că medicul îi “diagnostichează” că având te miri ce afecțiune, lucru care poate avea consecințe psihice devastatoare asupra pacientului. Și care, “îmbolnăvit ” de către medic, în cele din urmă, condiționându-se astfel pe sine însuși, chiar se îmbolnăvește. În general, cu cât o metodă de diagnosticare este mai exactă, cu atât apar mai multe cazuri de îmbolnăviri. 

 

Să fim înțeleși, nu vreau să spun că nu mai e cazul să mergem la medic sau că nu mai e cazul să ne facem, din când în când, niște analize. Vreau să cer însă un mai mare discernământ și corectitudine din partea medicilor, căci, așa cum se poate vedea, mai toate persoanele trecute de 30 de ani pot fi “dignosticate că bolnave”. Iar acest lucru, manipulat cu intenții financiare clare, poate să aducă daune grave, persoanelor respective. Ceea ce corespunde din partea medicului, cu încălcarea jurământului. Deci, cu o fraudă.

 

 

Analizele clasice constată că un procent de 21% dintre oameni au noduli tiroidieni. La o analiză cu ultrasunete însă, acest procent crește până la 67%. Aceșți noduli, în marea lor majoritate inofensivi, sunt însă de cele mai multe ori înlăturați prin operație – ceea ce în 90% dintre cazuri e complet inutil! 

Înțelegeți acum modul în care se pot face bani, punând în pericol sănătatea unei persoane? Mai simplu spus, îi fac unuia o sonografie la tiroidă, îl anunț în “cadru festiv” că are circa 67% noduli la tiroidă, îl întind pe masă de operație și încasez costurile respective, de la Casă de sănătate.

 

Dacă aceste Case de sănătate n-ar există – minunată invenție pentru corpul medical, mană cerească – pacientul s-ar gândi de zece ori, înainte de a se lasă tăiat. Să nu mai zic că mai și plătește din propriul buzunar pentru această. Așa însă, încasăm asigurări de sănătate (și unele firme fac bani frumoși cu asta) de la oameni, după care-i operăm pentru boli fictive, pe gratis. Pentru ei pe gratis, dar nu și pentru noi, care scriem ordine de plata grase, Caselor de sănătate.

 

O altă modalitate de a-i face pe oameni bolnavi cu de-a sila, este modificarea valorilor de referință pentru analizele (în special, cele de sânge). Scandalul colesterolului poate că va este deja cunoscut. Prin anii ‘90, mai multe grupuri de influență (compuse în general din medici-profesori universitari) au reușit să impună modificarea valorii superioare de referință pentru colesterol. De la 240 miligrame pe decilitru sânge (care este valoarea maximă normală pentru o persoană adultă) la 200 de miligrame. În acest fel, peste noapte, jumătate dintre persoanele masculine între 30 și 40 de ani devin bolnavi, cu colesterolul mărit – și astfel, potențiali pacienți buni de muls. 

 

În mod normal, o valoare de 250 pentru o persoană de 50 de ani este o valoare ideală. Dar la o limită de referință maximă de 200, suntem cu toții bolnavi! Ei, asta da afacere! Sau … escrocherie? 

 

Ca o paranteză, aș mai adăuga eu că valorile de referință ale glicemiei aveau înainte limita normală de 250 – se poate verifica…, iar în prezent a ajuns la 115! Oare de ce? Să se împungă cât mai multă lume cumva? Nu contează că distrugem vieți pentru asta? Te las pe ține să apreciezi singur…

 

Impunerea unor valori limită stricte, precum și dezvoltarea permanentă a tehnicii de măsurare, i-au deschis medicinii, noi și minunate perspective. Astfel s-a reușit crearea unui nou catalog de afecțiuni.

 

 

Pseudo-bolile 

O serie foarte lungă de astfel de afecțiuni nici nu ar fi resimțite vreodată de-a lungul vieții, dacă nu am face imprudență că, mergând la medic, să luăm de bune toate gogoșile care pot să ne fie servite acolo. Desigur, nu toți medicii folosesc aceste tertipuri. Dar posibilitatea rămâne deschisă. Ea există. Diagnosticul este cea mai răspândită boală!

 

Încă un aspect foarte interesant, pe care nu-l avem în vedere și care este deseori speculat de medicină, pentru a arată cât de utilă și importantă este prezența “Domniei Sale”. Și anume, durata de supraviețuire a unui bolnav. 

Medicina susține că a reușit să mărească, în comparație cu secolele trecute, durata de viață a unei persoane bolnave. Speculație măiastră! Și mulți o cred.

 

Această durată de viață se calculează, statistic vorbind, din momentul depistării unei afecțiuni și până în momentul în care bolnavul este răpus de această. Dar dacă descopăr bolnavi cu colesterolul mărit la 30 de ani și ei decedează în mod normal, că și în trecut, pe la 70 de ani. Asta înseamnă că este meritul medicinii, care – cu “măiestria” ei cunoscută – l-a ținut pe bolnav în viață 40 de ani și că astfel a reușit să-i prelungească viața? Fals. Poate eventual să-l omor cu buna știință, chinuindu-l 40 de ani, cu teama unei afecțiuni inexistente! Mulțumim frumos pentru grija acordată!

 

Nu cred că ne închipuiam vreodată că pentru aceasta suntem aici, pe lumea asta. Se pare însă că medicina știe pentru ce suntem aici. Pentru ea!

Aici aș completa eu că, nu medicina în sine este vinovată pentru sistemul actual și nici medicii – dintre care mulți chiar că merită toată stima noastră – ci cei care trag sforile și au câștiguri colosale din toată afacerea.

 

~~ Acest articol mi-a fost trimis de către o persoană din aceeași branșă ~~ 

 

Cu drag, Paul 

___________________________________

 

Ai o părere, o întrebare, o idee, o nemulțumire, o critică? Comentează mai jos, împărtășește cu noi, ceilalți!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, înregistrează-te cu emailul tău că să afli din timp când postez ceva nou. Că semn de apreciere, vei primi GRATUIT Metodă Focus Pdf, care te va învăța cum să scapi instant de durere.  

Diagnosticul Este Cea Mai Răspândită Boală!

09 iunie 2022
Vezi și:

AFLĂ MAI MULTE

Nu Rata Nici O Postare!

Înscrie-te la newsletter

Mintea conștientă, atitudinea și gestionarea emoțiilor sunt cele care te vor ajuta în misiunea ta de vindecare a corpului și sufletului tău pentru o viață împlinită.

AFLĂ MAI MULTE

AFLĂ MAI MULTE

DESPRE AUTOR

 

 

Paul este un coach spiritual și ajută oamenii care vor să-și vindece viața conștient, natural - fără medicamente.

Du-te la:

METODA FOCUS

 

Un simplu exercițiu mental poate să îți influențeze în mod direct corpul și să îți amelioreze durerile!

 

Abonează-te la newsletter și DESCARCĂ-L ACUM!

 

După introducerea numelui și emailului, poți închide această fereastră!