CHL TOTAL TRANSFORMATION S.R.L.

 

C.I.F. 42361884

 

Bd Felix Nr.393, Sanmartin, Bihor

 

contact@paulcostea.ro

 

+4 0771 527 996

 

Contact:

COPYRIGHT © 2022 - Paul Costea

TERAPIE IN ARMONIE

DESCARCĂ GRATUIT

Ce Cauze Stau La Baza Îngrășării?

 

Am stat recent de vorbă cu o prietenă de-a mea și am aflat, în urma conversației avute cu ea, câtă suferință poate să aibă o femeie în lupta cu kilogramele în plus.

 

Atunci când nu mănânci aproape nimic, faci sport, și, cu toate astea te îngrași chiar și de la apă, îți vine să te cațeri pe pereți și suferință e tot mai mare. Iar mulți afaceriști știu să profite de pe urma acestei suferințe, promițându-ți tot felul de diete și de pilule miraculoase care te vor scăpa, fără cel mai mic efort din partea ta, de kilogramele în plus și de suferință. 

 

 

Nimic mai fals! Eliberarea vine doar din tine, prin schimbarea modului în care privești această problemă și prin înțelegerea proceselor ce se petrec în organism și a motivelor ce fac să se petreacă aceste procese în acest fel. 

În cele ce urmează, îti voi reda ce i-am povestit prietenei mele.

 

Cele 3 Motive Ale Îngrăsării

 

1. Depozitarea Subtantelor Toxice În țesutul Adipos

 

Cel mai rar motiv al îngrășării îl reprezintă depozitarea în țesutul adipos a diverselor substanțe toxice (introduse în organism prin alimentație, creme de toate felurile, șamponuri, săpunuri) precum și reducerea funcționalității tiroidei ce are drept rezultat un metabolism încetinit (în acest caz, aceleași cantități de alimente îi va trebui un timp mai îndelungat să străbată sistemul digestiv și prin urmare, va fi absorbită mai bine).

 

2. Nutriția Necorespunzătoare

 

Un motiv mai des întâlnit este nutriția necorespunzătoare din punct de vedere biologic, când se mănâncă peste măsură… rolul negativ îl au aici diversele obiceiuri familiale în care cina are o însemnătate mare și “nu este frumos” să lași în farfurie mâncarea pregătită cu mult drag. Și, cu toate astea, organismul efectiv flămânzește deoarece, din cauza industrializării exagerate, mâncarea nu mai este naturală, este modificată genetic, este tratată cu tot felul de chimicale, fiind lipsită astfel de componentele necesare. Aceste lipsuri încercăm să le echilibrăm cu multe dulciuri, prăjituri, sucuri. Normal ar fi să nu mâncăm niciodată pe săturate și să ne ridicăm de la masă cu o ușoară senzație de bine și nu de “plin”.

 

Mâncatul peste măsură poate să apară și datorită faptului că există cineva în viața omului care îl terorizează, îl agresează, îl oprimă, îl subjugă, îl umilește iar ca răspuns la situația respectivă apare această poftă de mâncare exagerată, al cărei sens biologic este strâns legat de autodevalorizarea faptului că nu pot să îl dau la o parte pe agresor, nu pot să scap de el, iar printr-o creștere în greutate și în dimensiuni, nu voi mai putea fi dat la o parte, subjugat cu ușurință. Deși această este o reacție de răspuns biologic foarte primitiv, o obligație biologică, această dainuieste până în zilele noastre. Se pot observă în acest sens în lume comunități întregi în care cel care conduce, care domină, are dimensiuni exagerate, ieșite din comun.

 

3. Sindromul

 

 

Al treilea motiv, și cel mai “interesant”, în general necunoscut de către publicul larg, este așa-zisul sindrom. Aceasta apare atunci când omul se simte părăsit pe o perioadă de timp mai lungă – singur, neînțeles, neajutorat, ca un pește pe uscat sau nu se simte bine în pielea lui. 

 

Aceasta pornind un program biologic de supraviețuire. Prin urmare ductele rinichiului  se vor îngroșa, ducând la o retenție de apă. Din această cauză, va fi filtrată o cantitate mai mică de lichide decât normalul. Apa nu va putea fi eliberată din organism în cantitatea în care ar fi necesar. Asta nu înseamnă bineînțeles o scădere a funcționalității rinichiului, el funcționând la parametrii normali.

 

Această retenție de apă este cea mai vizibilă atunci când auzi pe cineva lăudându-se că a slăbit 5 kilograme într-o săptămâna. Acest lucru este imposibil în condiții normale, chiar și prin înfometare totală. Slăbirea sau îngrășarea bruscă este posibilă doar prin retenția de apă (“îngrășare”) sau prin eliberarea apei prin urinare odată cu rezolvarea conflictului de singurătate, caz în care va fi oprită proliferarea de celule de la nivelul ductelor și se va reveni la starea lor anterioară, făcând posibilă eliberarea apei acumulate.

 

În concluzie, suferința pricinuită de kilogramele așa-zise în plus, este dată în special de implementarea voită. Aceasta se datorează din cauza unor norme pe care persoanele și le stabilesc – ceva de genul 90-60-90. Deoarece nu se pot încadra în aceste norme, o parte a populatiei ajung sa fie în lupta continuă cu kilogramele. 

 

În final, aș dori să te întreb pe tine, cea care simți că ai kilograme în plus: față de cine ești mai plinuță?: față de normele stabilite, față de Naomi Campbell? Dar față de un hipopotam sigur ești mai plinuță? Normele după care vrem să trăim ne induc suferință și nu kilogramele în sine! În natură, niciodată nu va fi apreciată, în sensul supraviețuirii, a vieții, căprioară gen Naomi Campbell ci cea mai plinuță, care o să fie în stare să facă față greutăților unei sarcini sau unei “boli”.

 

Ce Ai TU De Făcut Acum?

 

În primul rând, să identifici motivul pentru care ai kilograme în plus, dacă ai, și să fii în continuare conștientă de aceste motive, care te “ajută” să le ai. Iar, în al doilea rând, să îți aduci aminte că fiecare dintre noi suntem individualități unicat iar între unicate nu ar trebui să fie posibile comparațiile. 

 

Cu drag, Paul 

______________

 

Ai o părere, o întrebare, o idee, o nemulțumire, o critică? Comentează mai jos, împărtășește cu noi, ceilalți!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, înregistrează-te cu emailul tău ca să afli din timp când postez ceva nou. Ca semn de apreciere, vei primi GRATUIT Metoda Focus Pdf, care te va învăța cum să scapi instant de durere.  

Kilogramele În Plus, Bată-le Vina…

08 iunie 2022
Vezi și:

AFLĂ MAI MULTE

Nu Rata Nici O Postare!

Înscrie-te la newsletter

Mintea conștientă, atitudinea și gestionarea emoțiilor sunt cele care te vor ajuta în misiunea ta de vindecare a corpului și sufletului tău pentru o viață împlinită.

AFLĂ MAI MULTE

AFLĂ MAI MULTE

DESPRE AUTOR

 

 

Paul este un coach spiritual și ajută oamenii care vor să-și vindece viața conștient, natural - fără medicamente.

Du-te la:

 LISTA 

 ARTICOLE 

 BLOG 

METODA FOCUS

 

Un simplu exercițiu mental poate să îți influențeze în mod direct corpul și să îți amelioreze durerile!

 

Abonează-te la newsletter și DESCARCĂ-L ACUM!

 

După introducerea numelui și emailului, poți închide această fereastră!