CHL TOTAL TRANSFORMATION S.R.L.

 

C.I.F. 42361884

 

Bd Felix Nr.393, Sanmartin, Bihor

 

contact@paulcostea.ro

 

+4 0771 527 996

 

Contact:

COPYRIGHT © 2022 - Paul Costea

TERAPIE IN ARMONIE

DESCARCĂ GRATUIT

Da! Ai auzit bine! Originile cancerului, precum și a tuturor bolilor, se află într-adevăr la începuturile vieții, acum milioane, miliarde de ani. Faptul cum a apărut viața, prima celulă, o să las spre dezbaterea filozofilor, biogeneticienilor și biochimistilor, pentru că despre asta se poate discuta la nesfârșit. Chiar și apariția, existența, punctul zero al ceea ce se numește viu poate duce la multe dezbateri. 

 

Conform biogeneticii, organismul viu este o formațiune a proteinelor care, la o anumită compoziție, se denumesc vii. Astfel, în conceptul biogeneticii, ARN-ul este cea mai arhaică formațiune proteică care se poate denumi ca fiind vietate. Dr. Hamer ia ca punct de pornire această primă celulă. Toată teoria lui pornește observând modificările care au loc la nivelul primelor celule și adaptarea prin care trec ele pe parcursul evoluției.

 

Prima celulă formează prin proliferare celulară mitotică – prin înmulțirea sa însăși – alte celule specializate în anumite domenii de supraviețuire (absorbție hrană, eliminare resturi, respirație sau asigurarea de oxigen pt arderile interne). Este unanim recunoscut faptul că mediul în care a apărut această primă celulă era cel acvatic, oceanul planetar. Aceasta primă celulă face proliferarea respectivă din simplul motiv că încearcă să supraviețuiască, să rămână la aceeași structură (vie).

 

Cel mai interesant este că aceste celule încep să comunice între ele pentru a-și transmite celorlalte nevoile. Comunicarea este chimică iar la acel nivel arhaic se transmit nevoile în sensul de surplus ori carență, lipsuri de nevoi primare (hrană, eliminare, oxigen). Aceste lucruri extraordinare (biochimie organică) se învață în anii II și III în facultățile de medicină.

 

Dr. Hamer, de fapt, nu a descoperit nimic nou, ci a reușit să observe funcționalitatea “viului” și să facă legătură la condițiile actuale de viață. Nu trebuie să faci o facultate de medicină sau să înveți o grămadă de lucruri pentru a nu mai face niciodată boli! Trebuie doar să înțelegi această funcționalitate simplă! Să înțelegi de ce se comportă organele noastre într-un anumit fel și care e rolul, rostul de a face acel lucru. Nici nu mai trebuie să înveți despre boli, ci doar să te interesezi din ce țesut embrionar – endoderm, mezoderm sau ectoderm – s-a dezvoltat organul problemă. Va fi astfel foarte clar care a fost asocierea pe care ai făcut-o, care a fost conținutul, culoarea conflictului care a dus la apariția modificării din organism, a bolii.

Dar să merg mai departe… 

 

 

Mica noastră “vietate”, ajunsă deja pluricelular, va încerca în continuare să se organizeze. Ea are celule specializate în domeniile ce îi va asigura supraviețuirea: absorbție hrană, eliminare resturi, asigurarea de oxigen pentru arderile interne. Spre exemplu, anumite celule procura oxigenul necesar pentru reacția de reducere de oxigen, denumită oxidare internă. Adică, procesul de extragere a anumitor săruri și minerale din mediul ambiant cu ajutorul oxigenului. 

 

Cel mai concret exemplu, care este și vizibil, este cel din celulele sanguine, care au un conținut ridicat de fier, ca să poată lega oxigenul din aer. Prin oxidarea fierului, are loc înroșirea acelor celule sanguine, care erau înainte albastre – cauzată fiind de dioxidul de carbon – iar oxigenul să fie transportat la celulele care au nevoie de el.

 

Odată cu evoluția și dezvoltarea acestui pluricelular, a apărut în timp o problemă de comunicare. Și asta datorită faptului că pe drum avea loc o pierdere de structură a componentelor chimice ce trebuiau să transmită informația.

 

Această putea să ducă la periclitarea supraviețuirii întregului sistem. Din această cauză, pentru că informația să fie mai sigură – mai ușor transmisibilă și mai rapidă – mica “vietate” a “inventat” o nouă formațiune. Un organ centru de comandă, numit trunchiul cerebral, care era legat direct și individual cu fiecare organ specializat în parte. Trunchiul cerebral avea o singură funcție, și anume, de a transmite informația între organe și celule.

 

 Dacă, de exemplu, din diverse motive, anumite celule aveau nevoie de mai mult oxigen, transmiteau rapid trunchiului cerebral informația. După care, celulele responsabile de asigurarea oxigenului încercau să satisfacă această cerere de oxigen în limita capacității lor. Dacă cererea de oxigen depășea posibilitățile de obținere a cantității necesare, trunchiul cerebral dădea comandă de proliferare de celule specializate în obținerea de oxigen.

 

Evoluția neavând loc în același ritm pentru toate vietățile existente, aceste pluricelulare au trebuit să “suporte” alte “vietăți” – microorganismele de astăzi- care s-au atașat de ele și cu care au început să conviețuiască în simbioză. În cazuri ca cel povestit mai sus, să se folosească de ele pentru descompunerea celulelor create suplimentar din lipsa de oxigen suficient, când nu mai era nevoie de ele. Nivelul de oxigen necesar revenind la limite “normale”.

 

 

Acum, după milioane și milioane de ani de la această poveste, celulele noastre se comportă la fel. Toate organele care derivă din trunchiul cerebral arhaic, responsabile cu supraviețuirea “primară” (absorbție hrană, eliminare resturi, asigurarea de oxigen) se comportă în același mod. Ele se vor dezvoltă din țesutul embrionar endodermal – interior germinativ al blastocistului. Iar modificările la nivelul acestor organe vor fi de proliferare celulară – cancer de plămâni, de ficat sau de colon – în faza activă, de necesitate și de descompunere cu ajutorul microorganismelor, a celulelor suplimentar create, în perioada imediat următoare.

 

Dr. Hamer explică clar în cartea să, Noua Medicină Germanică,  cum că primul conflict a început la nivelul unei celule, a unui organ. Trăirea emoțională de frică că nu va avea suficient oxigen sau hrană și prin urmare frică că nu va putea să mai funcționeze, să supraviețuiască, se numește conflictul de îmbucătură (de aer, de hrană). 

 

La ora actuală, la mult timp după ce a luat ființă acest conflict, noi îl asociem cu îmbucătură reală, concretă: hrană, apă, aer. Sau cu îmbucătură imaginară, de “aerul” pe care ți-l ia soacra, pentru că vorbește non-stop iar tu nu ajungi la cuvânt. În ambele cazuri, trăirea ta este aceeași la nivel organic – de lipsa aerului – iar organismul va reacționa cu o proliferare de celule la nivelul plămânilor, pentru a-ți asigura aerul de care ai nevoie! 

 

În cazul fricii de moarte, conflictul este același: “am nevoie de aer, ca să nu mor” și va duce tot la un cancer de plămâni.

 

 

Precum am amintit, trăirea emoțională primară este la nivelul organului, de acolo pleacă prima informație. Atunci când te supără cineva, de exemplu, prima dată ți se strânge stomacul și abia după aia îți apar emoțiile de enervare, supărare. “Nu pot să îl “diger” pe “boul” ăsta” – trunchiul cerebral primește această informație de la celule dar el nu știe că nu e ceva real, concret. Nu știe că tu nu ai înghițit respectiva persoană… Și dă comandă de proliferare de celule ce produc suc gastric ca să poți digera ce ai de digerat. 

 

Acestea au fost doar câteva exemple de cum ne îmbolnăvim și murim, doar pentru că nu știm să fim conștienți de trăirile și emoțiile noastre. Nu am fost învățați aceste lucruri. Nici măcar nu spunem persoanelor în cauză ce ne doare sau ce simțim în urmă comportamentului lor. De ce? Doar pentru că nu e frumos sau nu se cuvine, ori pierdem prietenia, admirația, poziția pe care o avem.

 

Dacă crezi că merită, continuă pe acel drum. Eu nu mai vreau. Dar știu, simt totuși că nici tu…

 

P.S. Voi continua aventura începuturilor și dezvoltării vieții pe Pământ în următoarele articole. Vei afla ce conflicte purtăm cu noi de milioane de ani în spiritul supraviețuirii, precum și ce să faci să nu cazi pradă lor. Vei fi surprins(a) de tot ce vei afla, sunt sigur… 

 

P.P.S. Te rog să nu ții cu dinții de terminologie, mai ales dacă ai studii de specialitate. Nu are relevanță din punctul de vedere al mesajului ce se vrea a fi transmis prin acest articol. Ca o fi “biogenetică” sau “biogeneză” ori “mitotică” sau “narcotică”. Crezi că o să te ajute cu ceva?! Important este mesajul, ideea de bază: de ce facem bolile și ce sunt exact ele. Ele sunt doar simple reacții de supraviețuire ale biologicului la neîndeplinirea nevoilor și așteptărilor noastre.

 

Cu drag, Paul 

_____________

 

Ai o părere, o întrebare, o idee, o nemulțumire, o critică? Comentează mai jos, împărtășește cu noi, ceilalți!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, înregistrează-te cu emailul tău că să afli din timp când postez ceva nou. Că semn de apreciere, vei primi GRATUIT Metoda Focus Pdf, care te va învăța cum să scapi instant de durere.  

Originile Cancerului Sunt De La Începuturile Vieții Pe Pământ!

09 iunie 2022
Vezi și:

AFLĂ MAI MULTE

Nu Rata Nici O Postare!

Înscrie-te la newsletter

Mintea conștientă, atitudinea și gestionarea emoțiilor sunt cele care te vor ajuta în misiunea ta de vindecare a corpului și sufletului tău pentru o viață împlinită.

AFLĂ MAI MULTE

AFLĂ MAI MULTE

DESPRE AUTOR

 

 

Paul este un coach spiritual și ajută oamenii care vor să-și vindece viața conștient, natural - fără medicamente.

Du-te la:

METODA FOCUS

 

Un simplu exercițiu mental poate să îți influențeze în mod direct corpul și să îți amelioreze durerile!

 

Abonează-te la newsletter și DESCARCĂ-L ACUM!

 

După introducerea numelui și emailului, poți închide această fereastră!